Select Page

Begoña Muguerza Marquínez

Llicenciada en Ciències Biològiques i Doctora en Ciències per la Universitat de Navarra. L’any 2010 s’incorpora a la Universitat Rovira i Virgili on, actualment, és responsable del grup de recerca de Nutrigenòmica, Directora de la Càtedra Uriach de Nutracèutica i coordinadora del Programa de Doctorat de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada. També ha estat directora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia (2017-2019) i coordinadora del Màster Oficial Interuniversitari de Nutrició i Metabolisme (2015-2017).

Compta amb més de 10 anys experiència en el camp de la investigació en empreses multinacionals del sector de l’alimentació com a responsable de projectes de R+D en l’àmbit dels aliments funcionals. A la URV investiga els efectes de compostos bioactius en patologies associades a les malalties metabòliques i ha dirigit 8 tesis, 5 d’elles amb premi extraordinari.

És coautora de més de 100 publicacions en revistes internacionals i ha participat en més de 40 projectes de recerca competitius. És molt activa en el camp de la transferència de tecnologia amb participació en més de 60 contractes de transferència.

Aficionada al turisme gastronòmic i al menjar exòtic, quan visita algú lloc dedica part del seu temps a descobrir la gastronomia local.