Select Page

Edita

Blanca Deusdad Ayala

Professora agregada al Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili i Doctora en Sociologia per la Universitat de Barcelona. Va ser becaria postdoctoral Fulbright (2003) a la Universitat de Boston i a la Universitat de Harvard i, des del 2009, imparteix docència a la URV, on també ha estat coordinadora del Màster Interuniversitari en Antropologia Mèdica i Salut Global (2016-2018).

En termes de recerca s’ha centrat en l’ús de les tecnologies disruptives en l’envelliment i la digitalització en l’àrea de la salut, la cura i els serveis socials. En aquest sentit, ha estat coordinadora del projecte europeu SoCaTel (H2020) i ha participat en dos projectes COST Action: un sobre serveis socials, i l’altre, sobre edatisme.

És col·laboradora del The Finnish Centre of Excellence AgeCare, de la University of Jyväskylä (Finlàndia) i membre associat de la Universitat de Boston al The Institute for the Advancement of the Social Sciences, així com membre de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV. Ha rebut diversos reconeixements com el Premi Impacte Social de la Recerca del Consell Social de la URV (2021) i el XII Premi Batec per a la Recerca i Innovació Educativa de la Universitat de Lleida (2008).

Escriu poesia en català i ha publicat el poemari ‘Terra d’aigua’ (2018), a més de participar en altres obres col·lectives.